Wedstrijd rapportering

Bijgewerkt door Koji Takao

Wedstrijdvoorbereiding

Elke wedstrijd start met de wedstrijdvoorbereiding (blauwe knop naast de desbetreffende wedstrijd). Bepaal jouw strategie en kies de opstelling en formatie.

• Informatie: Bij type kan je kiezen wat voor een wedstijdvoorbereiding je gaat maken (keuze tussen Snel met opstelling, Snel zonder opstelling of Uitgebreid).

• Selectie: Hierin ga je aangeven wie er al dan niet geselecteerd is voor de wedstrijd. Je kan naast de basisspelers ook de wisselspelers aanduiden en optioneel ook een kapitein. Wanneer je klikt op de blauwe knop kan je je spelers op de hoogte stellen indien ze al dan niet geselecteerd zijn voor de wedstrijd. Bij de spelers die niet geselecteerd zijn, heb je de keuze om ze te verwittigen of niet via de checkbox aan de linkerkant.
  • Opstelling: De spelers die geselecteerd zijn voor de wedstrijd kan je hier op het veld gaan slepen om de juiste opstelling in te geven. Je kan de opstelling ook gaan kopiëren naar de verschillende periodes in de wedstrijd.

• Doelstellingen: In deze tab kan je specifieke doelstellingen meegeven voor de wedstrijd. Dit kan gaan van algemene teamdoelstellingen tot doelstellingen specifiek voor de trainer zelf. Deze doelstellingen kan je vooraf gaan instellen in het controlepaneel. Voor meer info klik hier.

• Individueel: Geef individuele instructies mee per speler voor de wedstrijd. Door op 'Toon doelstellingen' te klikken, kan de trainer ook de huidige doelstellingen van de spelers zien.

• Tactieken: Hierin kan je nieuwe tactieken uittekenen, zoeken in bestaande tactieken (die worden aangemaakt in de Oefenstof Databank > Tactieken) of bestanden uploaden. Nieuwe tactiek domeinen kunnen worden toegevoegd via Oefenstof databank > Categorieën > Tactieken.

• Tegenstander analyse: Hierin kan je de tegenstander analyseren (opstelling, sterke en zwakke punten, gekende uitblinkers).

• Afdrukken/Exporteren: De selectie wordt hier nogmaals getoond
    • Longomatch: Via de knop Longomatch zal er een bestand worden gedownload die je kan importeren in Longomatch om je selectie meteen zichtbaar te hebben in Longomatch
    • Afdrukken: Via de knop afdrukken kan je de selectie en de ingevulde opstellingen, tactieken en tegenstander analyse afdrukken.

De ingevulde gegevens van de selectie en opstellingen worden automatisch gekopieërd wanneer je na de wedstrijd start met het wedstrijdverslag.

Wedstrijdverslag

Klik op de groene knop 'Verslag maken' nadat een match gespeeld is. Hier kan u opnieuw kiezen tussen 3 verschillende types wedstrijdverslag: 'Snel met opstelling', 'Snel zonder opstelling' en 'Uitgebreid'. Sommige velden zijn verplicht in te vullen, anderen niet. Hoe uitgebreider het verslag, hoe meer data er opgeslagen zal worden voor in de Statistieken.

Een wedstrijdverslag is opgebouwd uit verschillende delen:

• Informatie: Vul de informatie over een wedstrijd in zoals uitslag, trainers, manier van spelen. Deze informatie wordt overgenomen van de wedstrijdvoorbereiding indien deze reeds gemaakt was.

• Selectie: De trainer kan deze optie gebruiken om spelers te selecteren voor deze wedstrijd. Hij kan kiezen tussen al zijn spelers maar ook spelers van andere teams. De trainer heeft ook de mogelijkheid om een uitleg te geven waarom een speler niet geselecteerd werd. Al deze informatie wordt eveneens overgenomen van de wedstrijdvoorbereiding indien deze reeds ingevuld was.

• Opstelling: Hier kan je de verschillende opstellingen van de wedstrijd toevoegen. Deze informatie wordt eveneens overgenomen van de wedstrijdvoorbereiding indien dit reeds ingevuld was.
  • Doelpunten: Geef meer details over de gemaakte doelpunten zoals de speler die scoort, de assist gever, het tijdstip van het doelpunt en de manier waarop gescoord werd.

• Wissels: Registreer gedane wissels of speelminuten.

• Kaarten: Registreer wie er een geel of rood karton onder de neus geschoven kreeg tijdens de wedstrijd.

• Hoogtepunten: Registreer de hoogtepunten tijdens de wedstrijd zoals buitenspel, gemiste penalty's, vrije trappen, ...

• Doelstellingen: Geef een score per wedstrijd doelstelling en voeg eventueel extra feedback toe.

• Speler rating: Geef een rating aan je spelers (klik hier om speler ratings in te stellen). Dit is een belangrijk onderdeel omdat deze ratings gebruikt worden in de Statistieken module. Hier kan je ook opmerkingen geven over een prestatie van een bepaalde speler en heb je ook de optie om feedback te sturen naar een bepaalde speler.

• Medisch: Meld blessures die zich hebben voorgedaan tijdens de wedstrijd.

• Scouting: Trainers zijn de eerste scouts van de tegenstander. Als een trainer een interessante speler ziet bij de tegenstander heeft hij de mogelijkheid om deze speler(s) te markeren in de scouting tab. Deze spelers zullen in de 'Uitblinkers' sectie van de Scouting module verschijnen.

• Positief / Werkpunten: Hier kan u een algemeen verslag van de wedstrijd maken

Bekijk een wedstrijdverslag

Als een wedstrijdverslag door een trainer is ingediend zal de einduitslag verschijnen naast de wedstrijd. Open het verslag door op de score te klikken.

Mobiele app

Het is ook mogelijk om de wedstrijd rapportering via de mobiele app te doen. Voor meer info klik hier.