Formaties

Bijgewerkt door Amber De Smet

Op deze pagina kan je formaties maken per speelwijze (11x11, 8x8, 5x5, ...) die je dan kan gebruiken in de wedstrijdvoorbereiding en het wedstrijdverslag. Klik op de groene 'Toevoegen' knop om een nieuwe formatie aan te maken. Je kan de naam ingeven en kiezen voor welke speelwijze het is. De naam van een formatie kan je achteraf nog steeds aanpassen, maar de speelwijze niet.

Nadat je een formatie hebt toegevoegd kan je op de blauwe knop 'Formatie bepalen' klikken om je formatie te gaan instellen. Afhankelijk van welke speelwijze je hebt gekozen zie je onderaan het aantal beschikbare spelers.

Als je een formatie gaat selecteren in de wedstrijdvoorbereiding of het wedstrijdverslag, zullen de geselecteerde spelers automatisch op hun beste positie worden geplaatst indien deze positie actief is in de gekozen formatie. Als je de formatie gaat wijzigen in de wedstrijdvoorbereiding of het wedstrijdverslag, worden de spelers die al op het veld staan automatisch in de positie geplaatst die overeenkomt met de nieuwe formatie (voorbeeld: positie 2 in een 4-4-2 wordt positie 2 in een 3-4-3).