Wedstrijd rapportering

Bijgewerkt door Amber De Smet

Video handleiding

Wedstrijdvoorbereiding

Elke wedstrijd start met een wedstrijdvoorbereiding. Door op een toekomstige wedstrijd te klikken kan je de wedstrijdvoorbereiding gaan maken.

Selectie

Klik op de button 'Selectie' en vervolgens 'Selectie maken' om je selectie voor de wedstrijd te maken. Door op het groene plusteken (toevoegen aan basisspelers) en het rode minteken (niet geselecteerd) te klikken, kan je de status van de spelers aanpassen. Je kan ook gebruikmaken van de 3 horizontale streepjes achter de speler zijn naam om de status te wijzigen.

Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om de status van een speler te wijzigen door op zijn spelersnaam te klikken. Naast de status kan je hier ook het rugnummer bepalen en de eventuele reden van niet-selectie. Klik vervolgens bovenaan rechts op het V'tje om op te slaan.

Spelers die op afwezig staan voor de wedstrijd worden onderaan weergegeven onder de status 'Afwezig'.

Indien je een speler van een ander team wenst te selecteren, kan je bovenaan op 'Speler toevoegen' klikken. Kies nu de speler uit de lijst en bepaal zijn rugnummer en status. Klik op het plusteken bovenaan rechts om de speler toe te voegen.

Wanneer de selectie gedaan is, kan je bovenaan rechts op het pijltje naar rechts klikken om de spelers te verwittigen van hun eventuele (niet-)selectie. Duid aan wie je wilt verwittigen en klik vervolgens bovenaan rechts om de selectie te versturen.

Opstelling

De spelers die geselecteerd zijn voor de wedstrijd kan je hier op het veld slepen om zo de opstelling te maken. Je kan de opstelling ook makkelijk kopiëren naar de verschillende periodes in de wedstrijd door bovenaan rechts op de kopieer knop te klikken en aan te geven welke periode je wil kopiëren. Opslaan doe je door bovenaan rechts op de 'Opslaan' knop te klikken.

Wedstrijdverslag

Na afloop van de wedstrijd kan je het wedstrijdverslag gaan maken door in de wedstrijd op 'Wedstrijdverslag maken' te klikken. Je hebt net zoals in het webplatform de keuze uit 3 verschillende types van wedstrijdverslag: snel met opstelling, snel zonder opstelling en uitgebreid. Sommige velden zijn verplicht in te vullen, anderen niet. Hoe uitgebreider het verslag, hoe meer data er opgeslagen wordt voor de Statistieken.

Een wedstrijdverslag is opgebouwd uit verschillende delen:

• Informatie: Vul de informatie over een wedstrijd in zoals uitslag, trainers, manier van spelen. Deze informatie wordt overgenomen van de wedstrijdvoorbereiding indien deze reeds gemaakt was.

• Selectie: De trainer kan deze optie gebruiken om spelers te selecteren voor deze wedstrijd. Hij kan kiezen tussen al zijn spelers maar ook spelers van andere teams. De trainer heeft ook de mogelijkheid om een uitleg te geven waarom een speler niet geselecteerd werd. Al deze informatie wordt eveneens overgenomen van de wedstrijdvoorbereiding indien deze reeds ingevuld was.

• Opstelling: Hier kan je de verschillende opstellingen van de wedstrijd toevoegen. Deze informatie wordt eveneens overgenomen van de wedstrijdvoorbereiding indien dit reeds ingevuld was.

• Doelpunten: Geef meer details over de gemaakte doelpunten zoals de speler die scoort, de assist gever, het tijdstip van het doelpunt en de manier waarop gescoord werd.

• Wissels: Registreer gedane wissels of speelminuten.

• Kaarten: Registreer wie er een gele of rode kaart onder de neus geschoven kreeg tijdens de wedstrijd.

• Hoogtepunten: Registreer de hoogtepunten tijdens de wedstrijd zoals buitenspel, gemiste penalty's, vrije trappen, ...

• Speler ratings: Geef een rating aan je spelers (klik hier om speler ratings in te stellen). Dit is een belangrijk onderdeel omdat deze ratings gebruikt worden in de Statistieken module. Hier kan je ook opmerkingen geven over een prestatie van een bepaalde speler en heb je ook de optie om feedback te sturen naar een bepaalde speler.

• Medisch: Meld blessures die zich hebben voorgedaan tijdens de wedstrijd.

• Scouting: Trainers zijn de eerste scouts van de tegenstander. Als een trainer een interessante speler ziet bij de tegenstander heeft hij de mogelijkheid om deze speler(s) te markeren in de scouting tab. Deze spelers zullen in de 'Uitblinkers' sectie van de Scouting module verschijnen.

• Positief / Werkpunten: Hier kan je een algemeen verslag van de wedstrijd maken.

In het overzicht zal je zien dat elk onderdeel na het invullen van de verplichte velden een groene kleur krijgt, onderdelen waar nog extra info (verplichte velden) nodig is, zullen een rode kleur krijgen.

Het verslag kan je opslaan door bovenaan rechts op de knop te klikken.