Spelersbestand

Bijgewerkt door Amber De Smet

Elke speler waartegen één van je teams heeft gespeeld of die gescout werd door een clubscout komen terecht op deze pagina.

Alle contactgegevens die je in Scouting gaat toevoegen als coach of als scout zijn enkel zichtbaar in de module Scouting en worden niet gelinkt aan het spelersprofiel van de externe speler. Om de gegevens op het spelersprofiel te plaatsen dien je de gegevens in te vullen via het spelersprofiel zelf of via Administratie > Spelers.
  • Actiecode: Elke speler in het spelersbestand kan je een actiecode toewijzen. Deze actiecodes kunnen gedefinieerd worden via de scoutingsinstellingen. Indien de actiecode is gelinkt aan rekruteren komt de speler ook automatisch in Rekrutering te staan.

  • Status: De kolom status zorgt ervoor dat je een algemene rating kan geven aan een speler.
Een actiecode die gelinkt is aan rekrutering kan je niet wijzigen zolang de speler in de tab ''Rekrutering' staat. Eens de speler niet meer in 'Rekrutering' staat kan je de actiecode weer wijzigen.

Filter

Via de filter aan de linkerkant van de tabel kan je de zoekresultaten van het spelersbestand gaan verkleinen en specifieke spelersprofielen gaan zoeken die beschikbaar zijn in de clubdatabase.

Scoutingsfiche

Door te klikken op een speler in de tabel krijg je zijn/haar scoutingsfiche te zien. In de tabellen 'Overzicht performance' en 'Overzicht potentieel' krijg je een overzicht van alle ratings die de speler ontving.

Het overzicht van de scoutingsfiche is gelinkt aan de ingevulde filters waardoor je mogelijks niet alle informatie te zien krijgt die je wenst.

Het gemiddelde is berekend op basis van de aantal ratings die er beschikbaar zijn:

  • De eerste rating (deze dat bovenaan staat in Scouting > Instellingen > Ratings) telt voor 100%, de laatste rating (helemaal onderaan) telt voor 0%. De anderen worden berekend in functie van hun positie in de rangorde.

  • Voorbeeld: Heb je 3 ratings (A, B en C) dan is je eerste rating 100%, je tweede 50% en de laatste 0%, op basis hiervan wordt het gemiddelde berekend.

In de tabel 'Details rating' krijg je alle scoutingsactiviteiten te zien over deze speler. Zo zie je de datum van de activiteit, de rating, de potentiële rating, de activiteit en de scout van de opdracht.

  • Via de blauwe button kan je informatie terugvinden over de speler hetgeen werd ingevuld door de scout (contact info, grootte, gewicht, ...).

  • Via de gele button kom je terecht op de plaats waar de rating werd toegekend (scoutingsverslag, testperiode, uitblinkers, snelle rating).

Voeg snel een rating toe

Via de groene button 'Voeg snel een rating toe' kan je heel snel een rating gaan toekennen aan een speler.

  1. In de eerste tab 'Snelle rating' vul je alle informatie in van de rating zelf.
  1. In de tweede tab 'Extra informatie' vul je alle praktische informatie in over de speler waarvoor je een snelle rating aanmaakt


Vragen over dit artikel? Stuur een e-mail naar support@prosoccerdata.com


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)