Gebruikersbeheer

Bijgewerkt door Niels Mosselmans

ProSoccerData beschikt over heel wat wedstrijddata met daaraan gekoppeld speler gerelateerde data (bv. wedstrijdselecties, doelpunten, ...). Dit houden we allemaal bij in zoals wij het noemen 'Masterdata'. Deze data kan je gebruiken binnen jullie platform indien jullie spelers correct gelinkt zijn met dezelfde spelers binnen die 'Masterdata'.

Via deze pagina kan je de koppeling van alle spelers (intern & extern) en staffleden van jullie platform met onze Masterdata beheren. Aan de linkerzijde zijn er een aantal handige filters die je kan gebruiken om de resultaten te verfijnen.

Er zijn 3 mogelijke status links:

• Geldig: het lid van jullie platform is correct gelinkt met het lid vanuit onze Masterdata
    • Voornaam, naam en geboortedatum komen overeen
    • Geen verdere acties vereist

• Niet gelinkt: het lid van jullie platform is niet gelinkt met het lid vanuit onze Masterdata
    • Verdere acties vereist
      • Klik op de gele button 'Beheer deze link' en zoek het juiste lid. Klik vervolgens op opslaan om het lid correct te linken.

• Herziening nodig: het lid van jullie platform is (vermoedelijk) fout gelinkt met het lid vanuit onze Masterdata
    • Voornaam, naam of geboortedatum komen niet overeen
    • Verdere acties vereist
      • Indien dit lid toch correct is gelinkt, klik op de groene button 'Valideer deze link' en vervolgens op 'Ja, valideer!'.
      • Indien dit lid niet correct is gelinkt, klik op de gele button 'Beheer deze link' en zoek het juiste lid. Klik vervolgens op opslaan om het lid correct te linken.
Indien je een speler of stafflid toevoegt aan jullie platform, zorg er dan voor dat je steeds zoekt op naam en niet handmatig naam & voornaam invult. Hierdoor wordt de speler of het stafflid meteen goed gelinkt met onze Masterdata.

Waarom komen spelers soms dubbel in het platform te staan?

Spelers die fout of niet gelinkt zijn met onze Masterdata zullen automatisch worden toegevoegd aan het platform via het wedstrijdblad. Jullie dienen dan beide spelers eerst samen te voegen via Controlepaneel > Functies > Dubbele spelers samenvoegen. Van zodra dit gedaan is zal de speler in jullie platform automatisch goed gelinkt zijn met onze Masterdata.