FAQ Administrator

Bijgewerkt door Niels Mosselmans

Als clubadministrator bent u het eerste aanspreekpunt voor staffleden en spelers/ouders. Wanneer iemand van uw club een vraag heeft over het platform, kan hij of zij contact met u opnemen via het loginportaal van uw clubplatform of via de instellingen in de mobiele applicatie. Hieronder vindt u de 10 meest gestelde vragen door en voor administrators:

1. Hoe kan ik een stafflid uitnodigen op PSD?

Ga naar Controlepaneel > Rechten en zoek het stafflid dat je wenst uit te nodigen op via de 'Snel zoeken' balk. Klik op de naam van het stafflid en vervolgens op de groene knop 'Gebruiker uitnodigen' aan de rechterkant. Indien er een e-mailadres gekoppeld is aan het stafflid zal dit automatisch zijn ingevuld en anders kan je het e-mailadres intypen. Kies daarnaast ook het gebruikersprofiel van het stafflid en klik ten slotte op de gele 'Verstuur' knop.

2. Hoe kan ik een speler / ouder uitnodigen op PSD?

Ga naar Controlepaneel > Rechten en klik op 'Speler' in de kolom 'Huidige leden'. Zoek de speler dat je wenst uit te nodigen op via de 'Snel zoeken' balk en klik op zijn/haar naam. Klik op de groene knop 'Gebruiker uitnodigen' aan de rechterkant. Indien er een e-mailadres gekoppeld is aan de speler zal dit automatisch zijn ingevuld en anders kan je het e-mailadres intypen. Klik ten slotte op de gele 'Verstuur' knop.

Je kan verschillende gebruikers uitnodigen voor 1 speler door opnieuw op de groene knop 'Gebruiker uitnodigen' te klikken. Zo kan zowel de speler een account hebben, maar ook mama, papa, ...

3. Ik kan een bepaalde speler / stafflid niet uitnodigen?

Ga via de Administratie module na of het e-mailadres correct is (ook geen spatie vooraan of achteraan het e-mailadres). Ga via het tandwiel icoon bovenaan het platform naar de 'Ongeldige e-mail lijst' en check of het e-mailadres voorkomt in deze lijst. Je kan een e-mailadres valideren nadat je het hebt gecorrigeerd of indien het correct is door op het groene vinkje achter het e-mailadres te klikken. Je kan het e-mailadres nu opnieuw een uitnodiging sturen.

4. Waar kan ik inloggen op PSD?

Inloggen op ProSoccerData gebeurt na uitnodiging via de administrator en aan de hand van een uniek e-mailadres en een zelf gekozen wachtwoord. Een clublid kan zich steeds inloggen op de volgende manieren nadat die toegang heeft gekregen tot ProSoccerData:

5. Ik ben mijn wachtoord vergeten / Mijn wachtwoord werkt niet?

Klik na het invullen van je e-mailadres op 'Wachtwoord vergeten'. Je zal nu een mail ontvangen waarmee je een nieuw wachtwoord kan aanmaken.

6. Waar kan ik de mobiele app vinden?

Je kan onze mobiele applicatie downloaden via de App Store en de Google Play Store.

7. Kan ik een speler aan 2 teams toevoegen?

Het is niet mogelijk om een speler aan 2 teams toe te voegen. We raden aan om de speler toe te voegen aan het team waarmee hij de meeste trainingen en wedstrijden speelt. Je kan hem/haar daarnaast manueel toevoegen aan het andere team bij zowel trainingen als wedstrijden.

8. Ik heb een speler die dubbel in het platform staat?

Dit komt omdat de speler in kwestie niet goed gekoppeld is met de juiste speler in onze Masterdata. Voeg de dubbele spelers samen via Controlepaneel > Functies > Dubbele spelers samenvoegen. Nadat je ze hebt samengevoegd ga je naar Controlepaneel > Gebruikersbeheer en zoek je de speler op via de filter 'Spelers / Staff'. Koppel of valideer indien nodig de speler van jouw platform met de speler in onze Masterdata.

Klik hier voor meer info omtrent de koppeling van spelers met onze Masterdata.

9. Hoe kan ik de wedstrijden van mijn teams toevoegen?

Voor clubs uit volgende landen kan je de wedstrijden automatisch inladen via de API: België, Nederland, Cyprus en Finland. Ga hiervoor naar Controlepaneel > Instellingen > Pre-setup > Teams en klik op de groene 'API' knop. Klik hier voor meer info.

Clubs uit alle andere landen kunnen hun wedstrijden opladen via een excel lijst. Klik hier voor meer info.

10. Ik ontvang geen PSD mails op mijn privé e-mailadres?

Kijk eerst en vooral zeker je SPAM folder na om te zien of de mail(s) daar terug te vinden is/zijn. Indien dit niet het geval is, kan je het e-mailadres toevoegen door in het webplatform bovenaan rechts op je naam te klikken en vervolgens 'Platforminstellingen gebruiker'. Ga naar de 'E-mail notificaties' en voeg het gewenste e-mailadres toe bij 'Verstuur meldingen naar dit e-mailadres'.