Via de instellingen kan je nieuwe fysieke testen gaan toevoegen die je wenst te gebruiken door op de groene 'Toevoegen' knop te klikken. Je kan vervolgens de naam van de nieuwe fysieke test gaan invullen. Door op de blauwe knop 'Testen' te klikken achter de naam van een fysieke test kan je aan de rechterkant alle testen gaan toevoegen die behoren tot het type.

Bij het aanmaken van een nieuwe test dien je volgende zaken in te vullen:

1. Naam: naam van de test (+ eventuele vertalingen)
  2. Eenheid: de eenheid waarmee er gewerkt zal worden voor de test
  3. Beste resultaat: het best mogelijke resultaat voor deze test waarnaar gestreefd zal worden
  4. Slechtste resultaat: het slechtst mogelijke resultaat voor deze test
  5. Delen met spelers: wanneer je dit aanvinkt zal deze test voor de speler beschikbaar zijn op het spelersprofiel onder de tab 'Performance'

Op basis van het ingevulde beste en slechtste resultaat van een test, zullen de grafieken en percentages worden weergegeven op het spelersprofiel.

Berekening van de percentages gebeurt op basis van volgende formule:
(waarde - slechtste waarde) / (beste waarde - slechtste waarde)