Stap 3: Spelers, staffleden & contactpersonen importeren

Bijgewerkt door Amber De Smet

Leden voor het eerst toevoegen

Als u ProSoccerData voor het eerst gebruikt, raden we u aan om eerst alle clubleden tegelijk te registreren via het uploaden van een excel-bestand. Het opladen van spelers gebeurt in de 'Functies' sectie van het Controlepaneel. Hier kan je clubleden importeren via een excel file of kan je een excel-sjabloon downloaden die je kan importeren nadat je alle vereiste minimumgegevens hebt ingevuld (voornaam, familienaam, e-mail).

1. Selecteer het type leden (spelers, medewerkers of contactpersonen) en laadt het bijhorende excel-bestand op.
  1. Selecteer voor elke kolom de juiste parameter (vb: kolom met voornamen aan voornaam). Eens je dit gedaan hebt, kan je de eerste rij met kolomnamen verwijderen door op het rode kruis te klikken aan de linkerzijde. Klik ten slotte op de gele uploadknop rechts onderaan.

Opmerkingen:

• Selecteer bij het koppelen van geboortedata het juiste formaat zoals in het bestand dat u hebt geïmporteerd.

• Om het land van herkomst van de telefoonnummers te herkennen, moet u ze in het volgende formaat invoeren: Nationale code + nummer (bijv. Belgisch mobiel telefoonnummer 0471/12.34.56 moet worden ingevoerd als 32 471/12.34.56.

• De teamnamen onder de kolom 'Team' moeten exact overeenkomen met de door u geconfigureerde teamnamen, zodat spelers automatisch aan het juiste team kunnen worden toegevoegd.

• De standaard kolom Speler/Keeper is voor het aanwijzen van keepers. Voer 'Keeper' in als de speler in kwestie een keeper is. Als er geen waarde of 'Speler' wordt ingevuld, wordt de speler in kwestie als een speler beschouwd.

• Als er na het importeren een foutmelding verschijnt, kunt u de verkeerde cellen handmatig bewerken of u kunt de betreffende kolom verwijderen door op de rode knop met het kruisje te klikken. Als u merkt dat er informatie ontbreekt, kan deze later worden toegevoegd.

• Als sommige leden al eerder zijn toegevoegd aan de database van de club, verschijnt er een ID-nummer in de eerste kolom. In dit geval wordt de informatie van dit lid direct samengevoegd met het bestaande lid.