Toernooien

Bijgewerkt door Amber De Smet

Op deze pagina kan je nieuwe toernooien registreren of toernooi edities toevoegen. Belangrijk is dat we een onderscheid maken tussen eigen toernooien en externe toernooien. Om een toernooi toe te voegen, klik op de groene 'Toevoegen' knop. Zodra een toernooi is aangemaakt, kan je een nieuwe editie toevoegen in de rechtse tabel. Deze kan je aanmaken via de groene 'Toevoegen' knop rechts bovenaan.

Links krijg je een overzicht van alle toernooien (eigen of externe) en rechts ziet u de verschillende edities staan. Door op het gele potloodicoon te klikken kan je de gegevens van de toernooien desgewenst wijzigen. Zoals hierboven reeds gemeld, maken we een onderscheid tussen eigen toernooien en externe toernooien. Het grote verschil ligt in het aanmaken van een nieuwe editie.

Eigen toernooien aanmaken

ProSoccerData heeft een integratie met Tournify voor het aanmaken & organiseren van een eigen toernooi. Aan de hand van dit platform zal de organisatie van een eigen toernooi vergemakkelijken. Door op de groene knop 'Planning' te klikken, word je automatisch doorgeschakeld naar de website van Tournify voor de organisatie van het toernooi. Indien je vragen hebt klik hier.

De organisatie van jullie eerste toernooi met Tournify is gratis (Basic plan). Vanaf de organisatie van jullie tweede toernooi krijg je telkens 30% korting via ProSoccerData.

Externe toernooien aanmaken

Wanneer je een nieuwe editie gaat toevoegen (in de rechtse tabel klikken op de groene knop 'Toevoegen') kan je alle praktische en sportieve informatie van het toernooi hierin gaan opslaan.

• Informatie: Op deze pagina ga je de toernooi informatie gaan toevoegen (o.a. naam van de editie, begin en einddatum, ...)
    • Publiceer in kalender: Wanneer je dit gaat aanvinken zal het toernooi worden weergegeven in de clubkalender.

• Sportief: Op deze pagina ga je de sportieve informatie over het toernooi toevoegen (o.a. speelwijze, aantal spelers, aantal wedstrijden, ...)
    • Team: Je dient de editie te gaan linken aan een team waardoor dit toernooi ook bij de wedstrijden van dit team zal komen te staan.
    • Staffleden: Wanneer het team is ingevuld worden alle staffleden die gelinkt zijn aan dit team toegevoegd. Toernooidocumentatie kan bij een latere stap met deze staffleden gedeeld worden.

• Wedstrijden: Op deze pagina kunnen alle wedstrijden van het team op het toernooi worden toegevoegd (inclusief toernooi fase)
    • Wedstrijden waarbij de tegenstander nog niet bekend is kan een stafflid bij het maken van het toernooiverslag zelf toevoegen.
    • Klik hier om meer te weten te komen over wedstrijd rapportering van toernooi wedstrijden.

• Reisinformatie: Op deze pagina kan je praktische informatie gaan toevoegen (transport, afstand, ...)

• Administratie: Op deze pagina kan je administratieve informatie gaan toevoegen

• Documenten: Op deze pagina kan je documenten over het toernooi toevoegen (toernooischema, toernooireglement, praktische informatie, ...)
    • Wanneer je bij een geüpload document het vinkje bij speler of staff gaat aanvinken zal de de speler of het stafflid deze informatie kunnen bekijken. Deze informatie is te raadplegen op het Dashboard in de tabel 'Volgende wedstrijden' klikkend op het toernooi of via de tab 'Kalender' onder Planning.
    • Speler: De documenten zijn enkel zichtbaar voor de spelers die zijn geselecteerd voor het tornooi.
    • Melding: Staffleden en/of spelers zullen een melding ontvangen wanneer er een document met hun werd gedeeld.

Toernooi afdrukken

De informatie van de toernooi editie kan je afdrukken door op de blauwe printknop te klikken:

• Alle informatie: Een PDF-bestand zal openen met alle informatie over de toernooi editie, indien de selectie reeds werd ingevuld door een stafflid kan je deze raadplegen op de laatste pagina inclusief de geboortedatum van de spelers en andere relevantie informatie voor het toernooi.

• Informatie relevant voor speler: Een PDF-bestand zal openen met de informatie die nuttig is voor de spelers (begin- en einddatum van het toernooi, de wedstrijden, adres, ...)

Toernooiselectie versturen

Vooraf aan het toernooi kan een stafflid de toernooiselectie versturen, dit kan via Wedstrijden > Toernooiselectie (naast het desbetreffende toernooi). Wanneer je de spelers op de hoogte gaat stellen van de selectie zullen de spelers de gedeelde documenten kunnen raadplegen.

Toernooi verslag maken

Na het toernooi kan een stafflid een toernooi verslag maken van de editie via Wedstrijden > Verslag maken (naast het desbetreffende toernooi). Hierin kan je het toernooi gaan evalueren op verschillende punten: algemene evaluatie, wedstrijden, toernooiquotering, medisch en teamevaluatie.