Teams doorschuiven

Bijgewerkt door Amber De Smet

Aan het eind van een seizoen zullen de meeste jeugdspelers doorschuiven naar een hogere leeftijdscategorie. ProSoccerData maakt het mogelijk om deze spelers op 2 manieren te laten doorschuiven: automatisch of handmatig. De keuze zal afhangen van het aantal spelers die doorschuiven naar een hogere leeftijdscategorie.

Schuif teams automatisch door

Om de teams automatisch te laten doorschuiven dienen de teams gerangschikt te zijn van oudste leeftijdscategorie naar jongste leeftijdscategorie. In Controlepaneel > Instellingen > Pre-setup > Teams kan je de teams juist ordenen.

Ga vervolgens via het controlepaneel naar de sectie 'Functies' en klik op 'Spelers overzetten'. Er zal een venster verschijnen aan de rechterkant waar je spelers kan doorschuiven naar een hoger team. Zorg ervoor dat u ALLE teams tegelijk laat doorschuiven OF apart, maar begin dan bij de OUDSTE leeftijdscategorie.

Als u alle teams afzonderlijk doorschuift beginnend bij de jongste leeftijdscategorie, zullen ALLE spelers in de hoogste leeftijdscategorie eindigen. Alle andere teams zullen dan geen spelers meer bevatten.

Schuif teams handmatig door

Als er maar een paar spelers doorgeschoven moeten worden, kan dit ook handmatig worden gedaan. Ga hiervoor naar de Instellingen van het controlepaneel en klik op het tabblad 'Teams'. Door op de blauwe knop (leden toekennen) te drukken kan je spelers handmatig toevoegen aan het team en zullen ze automatisch uit hun oorspronkelijk team verwijderd worden.