Training inplannen

Bijgewerkt door Amber De Smet

Je kan een training inplannen door een training type in de kalender te slepen. Er zal vervolgens een pop-up venster verschijnen waarin je de details van de training kunt invoeren. 

  • Informatie: Wanneer je een team selecteert worden de trainers die gelinkt zijn aan het team én die het recht 'Registratie van aanwezigheden' hebben van deze teams automatisch ingevuld in het veld 'Training geleid door'. Deze informatie wordt opgeslagen omdat deze info als input gebruikt wordt voor het berekenen van vergoedingen voor staffleden (zie Uitbetalingen). Om een training te herhalen in de toekomst kan u dagelijks, wekelijks of tweewekelijks selecteren in het 'Herhaal' veld en een einddatum selecteren.

  • Terreinplanning: Indien je in het controlepaneel bij het team waarvoor je een training wenst aan te maken al standaard een trainingsveld en bezetting hebt ingegeven, gaat dit automatisch zijn ingevuld. Je kan dit echter nog wijzigen per training. Zo is het mogelijk om 1/8, 1/6, 1/4, 1/3, 1/2, 2/3 en een volledig veld te boeken. Dit is afhankelijk van hoeveel ruimte de trainer nodig heeft gedurende deze training.

  • Trainingsinhoud: Via deze tab kan je meer details over de trainingsinhoud gaan toevoegen. Voeg niet alleen subtypes, thema's, doelstellingen en documenten toe, maar ook oefeningen of trainingen vanuit de oefenstof databank. Het is ook mogelijk om van hieruit je oefening toe te voegen aan de database van de club door op de groene button 'Voeg toe aan databank' te klikken. De oefening wordt dan automatisch naar de oefenstof databank van het clubplatform gepusht.
  • Aanwezigheden: Geef hier de aanwezigheden van de spelers in die worden verwacht op de training. Standaard zullen alle spelers van het team als aanwezig worden beschouwd. Bovendien kan je onderaan deze tab ook spelers toevoegen van andere teams. Deze tab is gelinkt aan de individuele agenda van de spelers. De geplande training zal dus zichtbaar zijn in hun individuele agenda. Als een speler zijn afwezigheid meldt, zal dit ook te zien zijn in deze tab.
Overboeking

Wanneer voor alle teams in het controlepaneel het trainings- & wedstrijdveld + bezetting is ingevoerd, kan het voorkomen dat bij het aanmaken van een training of wedstrijd een terrein meer dan 100% wordt geboekt. Het is dan de bedoeling om de terreinplanning voor een bepaald team aan te passen zodat de 100% niet wordt overschreden.

Mobiele app

Het is ook mogelijk om een training in te plannen via de mobiele app. Voor meer info klik hier.


Vragen over dit artikel? Stuur een e-mail naar support@prosoccerdata.com


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)