Opdrachten / Verslagen

Bijgewerkt door Amber De Smet

Alle contactgegevens die je in Scouting gaat toevoegen als coach of als scout zijn enkel zichtbaar in de module Scouting en worden niet gelinkt aan het spelersprofiel van de externe speler. Om de gegevens op het spelersprofiel te plaatsen dien je de gegevens in te vullen via het spelersprofiel zelf of via Administratie > Spelers.

Deze pagina geeft je een overzicht van alle scoutingsactiviteiten (trainingen, wedstrijden, tegenstanderanalyse, toernooi) waar één van de scouts aanwezig zal zijn of aanwezig was. Je kan specifieke verslagen opzoeken door de gele filter te gebruiken in de rechterbovenhoek of door gebruik te maken van de 'Snel zoeken' functie.

Je hebt de keuze tussen twee tabs (Opdrachten & Verslagen). Een opdracht wordt meteen verplaatst naar 'Verslagen' wanneer de start van de opdracht is verstreken. De scout kan vanaf dan zijn verslag opstellen.

In de tab 'Verslagen' krijg je een overzicht van alle scoutingsopdrachten die afgelopen zijn. Verslagen die nog niet zijn ingevuld of gefinaliseerd, zullen een rode achtergrond hebben. Verslagen die gefinaliseerd zijn, hebben een witte achtergrond waardoor het meteen duidelijk is welke verslagen nog moeten worden ingevuld.

Onder de kolommen 'Prestatie' & 'Potentieel' krijg je een overzicht van alle ratings die werden toegekend in het verslag (rating: aantal).

De button 'Ga naar het scoutingsverslag' kan 3 verschillende kleuren bevatten:

  • Rood: Het verslag is nog niet ingevuld

  • Geel: Het verslag is (gedeeltelijk) ingevuld, maar nog niet geopend door mezelf

  • Geel (met pijltje): Het verslag is ingevuld en geopend door mezelf

Door te klikken op de knop bovenaan (kalenderweergave) krijg je een overzicht van alle opdrachten en verslagen in kalenderweergave.

Scoutingsopdracht toevoegen

Via de 'Toevoegen' knop kan een hoofdscout of een stafflid met het recht 'Beheer scoutingsopdrachten' scoutingsopdrachten gaan aanmaken.

Activiteit

Bij het aanduiden van de activiteit heb je de keuze tussen:

  1. Wedstrijd: Een wedstrijdanalyse waar je informatie kan toevoegen zoals selectie, opstelling, rapport, doelpunten/assists en wedstrijdsituaties.
  1. Training: De analyse van een training waar je informatie kan toevoegen over de aanwezige spelers.
  1. Toernooi: Een toernooianalyse waar je informatie kan toevoegen zoals de aanwezige clubs, de uitblinkers en het eindklassement van het toernooi.
  1. Tegenstanderanalyse: Een uitgebreide (individuele & collectieve) analyse over de tegenstander.
Individuele scouting

Wanneer je individuele scouting gaat aanvinken heb je de mogelijkheid om een specifieke evaluatie in te vullen voor de spelers die zijn aangeduid. Het evaluatietype kan je vooraf aanmaken via Evaluaties > Instellingen > Scouting.

Scouts

Staffleden met het recht 'Toegang tot de scoutingsmodule' kunnen gekoppeld worden aan een scoutingsopdracht, deze zijn ook te zien in de dropdown.

Wanneer je meerdere scouts invult in 'Scouts' worden de opdrachten ook meerdere keren aangemaakt en individueel gekoppeld aan elke scout die werd ingevuld.
Details

Bij het toevoegen van de details van de opdracht kan je alle praktische informatie ingeven. Deze zullen vervolgens zichtbaar zijn in de opdracht en kunnen geraadpleegd worden door de scout via het platform of de mobiele applicatie.

Via onze Masterdata kan je via de gele zoek button (inter)nationale wedstrijden in binnen- & buitenland terugvinden. Klik hier om te bekijken welke competities beschikbaar zijn.

Melding

Bij het aanmaken van een nieuwe scoutingsopdracht zal de scout een melding ontvangen dat er een scoutingsopdracht werd toegevoegd aan zijn agenda. De opdracht zal ook worden weergegeven in de persoonlijke agenda van de scout.

Mobiele app

Het is ook mogelijk om de scoutingsopdrachten en verslagen te bekijken via de mobiele app te doen. Voor meer info klik hier.


Vragen over dit artikel? Stuur een e-mail naar support@prosoccerdata.com


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)