Tactieken

Bijgewerkt door Niels Mosselmans

Tactiek zoeken

Op deze pagina krijg je een handig overzicht over alle tactieken die zijn aangemaakt.

In de linker kolom kan je heel gemakkelijk filteren door op een auteur of categorie te klikken. Je kan er ook voor kiezen om de 'Snel zoeken' functie te gebruiken en zo op een specifiek woord in de titel van de tactiek te zoeken.

Rechts zie je een oplijsting van alle tactieken, je ziet ook onmiddellijk tot welke categorie ze behoren. Door er nu op te klikken, krijg je meer details te zien. 

Enkel de auteur kan zijn tactiek steeds aanpassen indien hij/zij dit wenst.

Tactiek toevoegen

Wanneer je linksboven op de knop 'Tactiek toevoegen' klikt, kan je beginnen met de uitwerking van je eigen tactiek. 

Bij het maken van een tactiek moet je drie stappen volgen:

  1. Details

Hier geef je de algemene info over de tactiek in zoals de titel en de categorie. Via Oefenstof databank > Instellingen > Categorieën kan je deze gaan bepalen.

  1. Beschrijving

In de beschrijving geef je algemene richtlijnen mee over de tactiek nl: opstelling, organisatie & richtlijnen, uitvoeringscriteria en aandachtspunten.

  1. Afbeelding / Video's

In deze stap heb je twee opties. Als je kiest voor 'upload een afbeelding' dan kies je ervoor om een uitgewerkte tactiek van op je computer op te laden in PSD. Met de tweede optie 'online oefening tekenen' kan je op 'Start tekentool' klikken. Indien je dit doet kan je een volledige tactiek gaan uittekenen. Indien je beschikt over Beeldbank kan je ook video's gaan linken aan een tactiek.

Tactiek kopiëren

Indien je een tactiek hebt aangemaakt en je wilt achteraf op deze tactiek een variatie maken of iets extra aan toevoegen, is het best om de tactiek te kopiëren via de paarse knop 'Tactiek kopiëren'.

Vervolgens kan je de wijzigingen doorvoeren en opslaan. Hierdoor zal je in de lijst met tactieken beide variaties terugvinden en moet je de tactiek niet telkens aanpassen.


Vragen over dit artikel? Stuur een e-mail naar support@prosoccerdata.com


Powered by HelpDocs (opens in a new tab)