Schaduwelftallen

Bijgewerkt door Amber De Smet

Met schaduwelftallen is het mogelijk dat scouts een vergelijking maken tussen een team van interne spelers en een fictief samengesteld team van externe spelers.

Hoe een schaduwelftal toevoegen?

Door op de groene 'Toevoegen' knop te klikken, kan je een nieuw schaduwelftal gaan aanmaken. Er zal een pop-up verschijnen waarin je volgende details over het schaduwelftal kan invullen: datum van toevoegen, naam van het schaduwelftal, beschrijving van het schaduwelftal en welke gebruikers het schaduwelftal kunnen raadplegen.

Door op de groene 'Schaduwelftal maken' button te klikken achter een schaduwelftal is het nu mogelijk om spelers toe te voegen aan het schaduwelftal.

Je kan de gele filter knop gebruiken om specifieke spelers weer te geven in de tabel aan de rechterkant. Zo kan je filteren op team, geboortejaar, datum van rating, positie, minimaal gescout niveau, voet, maturiteit, nationaliteit, club en scout. Je kan ook gebruikmaken van de 'Snel zoeken' functie om een specifieke speler op te zoeken.

Om een speler effectief toe te voegen aan het elftal dien je zijn/haar naam in te typen in de dropdown op de positie van de speler. Door hem/haar vervolgens te selecteren zal hij/zij worden toegevoegd. Het is bovendien mogelijk om meerdere spelers op 1 positie toe te voegen.

Nadat je een schaduwelftal hebt aangemaakt en hier spelers aan hebt toegevoegd, kan je door op de blauwe knop 'Schaduwelftal bekijken' het samengestelde team nog eens bekijken. Indien je een speler wenst toe te voegen aan het schaduwelftal of een speler wenst te verwijderen, dien je terug op de groene knop te klikken. Voor eventuele aanpassingen aan het schaduwelftal zoals bijvoorbeeld de naam kan je op de gele 'Aanpassen' button klikken. Om een schaduwelftal te verwijderen kan je de rode knop gebruiken.

Hoe schaduwelftallen vergelijken?

Nadat je een schaduwelftal hebt aangemaakt en hier spelers aan hebt toegevoegd, kan je het schaduwelftal gaan vergelijken met andere schaduwelftallen. Door de schaduwelftallen te selecteren (klikken op de rij van de schaduwelftallen) zal de blauwe knop 'Vergelijken' bovenaan zichtbaar worden. Wanneer je hierop klikt zullen beide elftallen naast elkaar worden weergegeven. Je kan deze vervolgens ook afdrukken door op de 'Afdrukken' knop te klikken.

Wanneer u op een bepaalde positie klikt, verschijnt er een pop-up die de ratings van de spelers gaat vergelijken. Dit stelt het scoutingsdepartement in staat om spelers te bespreken op basis van objectieve en subjectieve argumentaties.